Lambang Zionis Yahudi dalam syiling baru Malaysia


Oleh: setisab

Sebelum ini Umno membawa masuk agen zionis, APCO ke Bukit Aman. (kenali siapa APCO)Sekarang regim pemusnah negara, perosak agama dan pengkhianat bangsa semakin gila!Regim Umno mendewakan sekutunya, Isreal di mata wang Malaysia yang akan dilancarkan pada awal tahun 2012.

 

 

Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan duit syiling peringatan baharu sempena pengeluaran Siri Ketiga duit syiling Malaysia yang akan berada dalam edaran pada awal tahun depan. Dilancarkan hari ini oleh Gabenor Bank Negara Malaysia, duit syiling peringatan yang dikeluarkan adalah dalam denominasi 5 sen, 10 sen, 20 sen dan 50 sen.
  
Ciri-ciri unik dengan bunga yang mencorakkan bendera Isreal telah menjadi sumber inspirasi reka bentuk duit syiling siri baharu ini. Motif reka bentuk duit syiling ini seakan memaparkan hubungan akrab pemimpin Umno / Barisan Nasional dengan regim zalim Isreal. 

 

Keindahan budaya dan warisan negara serta keunikkan alam semula jadi, flora dan fauna dan seni kraf tangan tradisional yang terdapat di Malaysia telah dilenyapkan oleh kerajaan pimpinan regim Umno / Barisan semata-mata kerna ingin mengagongkan bendera sekutunya, (baca di siniperjanjian antara regim Umno dan regim Zionis) Isreal.
Percayalah wahai anak bangsa Malaysia, negara kita akan hancur musnah jika Umno / Barisan Nasional terus diberi kuasa memerintah negara kita ini. – 
Advertisements

11 responses to this post.

 1. Posted by mohd on 10 Ogos 2011 at 10:07 am

  Assalamuailaikum,maaf saudara rasanya lambang tu perkara kecil sahaja,kalau nak bandingkan banyak lagi perkara mungkar yang kita dapat hindarkan, kita ibaratkan lambang tu sebagai bintang sahaja,tak payah lah nak perbesarkan perkara tu,kenapa ornag yahudi cipta komputer, injin k/terbang, dan lain lagi yang mereka cipta,tapi banyak orang 2 islam menggunakannya,kenapa kita tak ban sahaja benda benda tu,bukalah fikiran anda sikit,jng trlalu jumud dan taksub.wassallam

  Balas

  • Salam, Baguslah saudara…lambang israel tu memang bintang!!! bintang DAVID…boleh awak minta angap ia sbgai bintang…kalau begitu lambang salib tu boleh angap sbgai tiang “T”…boleh begitu ?….perkara yg kita boleh elakkan kita elakkan…

   Balas

 2. Posted by garena on 13 Ogos 2011 at 1:57 am

  salam
  kepada yg berkenaan diharap ckp menggunakan otak. komputer kapal terbang dan sebagainya bukan la diperbuat dari malaysia. wang syiling ini saya percaya harus la diperbuat daripada malaysia. kenapa perlu ada lambang seperti itu.lambang bintang berpenjuru 6 tidak ada sama skali dalam simbol negara malaysia mahu pun mana2 negeri. kalau ada bgtau la. mungkin saya terlepas pandang. tahu mcm mana yahudi bangsat mempengaruhi kita? dorang mempengaruhi minda terlebih dahulu dgn simbol2 atau perkara2 yg seangkatan dgnnye. dan kaji la lebih byk tentang yahudi. baru sedara akan sedar.

  Balas

 3. Posted by haswardi on 21 Ogos 2011 at 9:06 am

  Alhamdulillah,terima kasih kepada sedara yang menyokong islam dan perjuangan,semoga Allah memelihara kita di dunia dan di akhirat.kepada saudara yang memperkecilkan perkara ini ingat2 lah ttg bala Allah.jangan diaggap perkara remeh itu bukan perkara yang besar.malah syaitan telah berjanji akan menyesatkan anak adam walau dengan perkara sebesar zarah.
  ps;wadi

  Balas

 4. Posted by arena on 21 Oktober 2011 at 5:45 pm

  suka dengar comment nie…sekurang-kurangnya…ada yang prihatin…

  Balas

 5. Posted by azahar on 23 Januari 2012 at 11:43 am

  kehebatan pemikiran yahudi terbukti dalam apa bidang sekalipun, tapi perlu ingat yahudi tidak akan berdakwah bagi mana2 bangsa selain yahudi untuk mengganut agama mereka..sekali lagi diingat tidak akan!!!!! Tujuan yahudi menyerta dan menzahirkan lambang2 berkaitan agama dan kepercayaan mereka hanya bagi membuktikan kekuasaan yahudi terhadap dunia masakini. Tidak kira di negara islam atau kuffar, yahudi akan tetap memastikan slogan, lambang@logo dan budaya hidup sumbang menjadi subur dan berkembangbiak……..namun pemikiran dan kaedah mereka berfikir akan tetap jadi rahsia mereka……INGAT!!!! Yahudi tidak akan berdakwah ke arah menyahudikan agama kamu..tapi kearah merosakkan agama kamu…..sesungguhnya yahudi itu musuh nyata bagi orang2 muslim..dan bangsa ini dimurkai oleh Allah s.w.t.

  Balas

 6. SALAM..

  Pada pendapat saya sebenarnya sebelum kerajaan menetapkan lambang2 @ apa jua perkara didalam syiling baru seelok-eloknya kena lakukan kajian terperinci sebelum menetapkan sesuatu bagi mengelak andaian dan tafsiran negatif masyarakat, kecuali lambang tersebut memang perlu kerana disebabkan kepentingan pihak tertentu yang dilakukan secara terancang sebagai tanda sokongan.

  Balas

 7. Posted by ajlan on 1 April 2012 at 7:29 pm

  kepada TT, ada baiknya tuan siasat dulu Sejarah dan sebab musabah lambang itu digunakan. Bukan terus menunding jari menghukum orang lain. Adakah TT tak sedar yang benda ini terang-terang telah menjurus kepada FITNAH ??

  Balas

 8. Posted by sayupp09 on 13 April 2012 at 11:46 am

  yahudi Laknatullah!!!

  Balas

 9. Posted by ahmad on 4 Mei 2012 at 9:53 pm

  yg remeh temeh sbnarnye bkn lmbang tu,org yg anggap remeh tu yg remeh temeh… woi remeh….!!!!! ;p

  Balas

 10. Posted by zaq on 19 Mei 2012 at 7:30 pm

  Inilah yg dikatakan ‘subtility of the devil’ – unsur2 halus dimasukkan walaupun mungkin ramai menggangapnya sbg remeh, taken for granted. Itulah tujuan mereka & kaedah musuh islam gunakan sejak beribu tahun lagi…pelan2 makan mcm racun berjadual….

  Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: